Blogi

Foto: Rauno Liivand

Praktilised kasud PlanProst Põhja-Eesti Regionaalhaigla näitel

Tõhus tegevuskava elluviimise tarkvara asendab keerulised arvutustabelid ja lihtsustab strateegia rakendamise protsessi juhtkonnale märkimisväärselt. PlanPro juhtimistarkvara suurendab läbipaistvust, kiirendab strateegia elluviimist ja kaasab kogu organisatsiooni eesmärkide saavutamisse.

hja-Eesti Regionaalhaigla võttis 2022. aasta kevadel kasutusele PlanPro tarkvara strateegilise juhtimise ja mõõdikuteprojektijuhtimise ja tööülesannete haldamise ning tegevuskavade moodulid, sest vajati ülevaadet organisatsiooni strateegiliste eesmärkide elluviimisest üksuste tasandini välja ning järjepidevust eesmärkide saavutamisel. Tarkvara vestluste moodul töötajate arengu ja panuse jälgimiseks oli juba varasemalt kasutusel.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kestliku arengu teenistuse juhataja Priit Tohver räägib, milleks Regionaalhaiglas PlanPro juhtimistarkvara kasutatakse ning millist kasu nad sellest on saanud. 

Priit Tohver. Priidu roll on juhtida kestliku arengu teenistust, mille eesmärk on ehitada Regionaalhaiglas õppivat organisatsiooni. Kestliku arengu teenistuse all tegutseb neli valdkonda: juhtimissüsteemi arendamine sh strateegiline planeerimine, koolitamine, teadus- ja arendustegevus ning patsiendiohutus ja infektsioonikontroll.

Milleks kasutab regionaalhaigla PlanPro juhtimistarkvara?

Alustasime PlanPro kasutust aastavestluste moodulist, kuivõrd vajasime ühtset platvormi töötajate arengu ja panuse jälgimiseks. Ajapikku lisandus tööplaani kasutamine selleks, et meil tekiks ülevaade meie strateegiliste eesmärkide elluviimisest üksuste tasandini välja. Tänapäeval on tööplaani moodul kasutusel laialdasemalt, ka lihtsalt enda ning oma üksuse projektide ja põhiülesannete juhtimiseks.

Tarkvara peamisteks kasutajateks on juhid erinevatel tasanditel. Samas kasutavad platvormi ka meeskonnaliikmed, kes vastavad regulaarselt tagasisideküsitlustele, raporteerivad oma progressi meie võtmeprojektides ning jälgivad oma jooksvaid tööülesandeid. Vestluste mooduli kasutajate ring on veelgi laiem, hõlmates ka arste, õdesid ja hooldajaid.

PlanPro abil saame ülevaate oma strateegia täitmisest. Hõlpsasti on võimalik jälgida, kui palju meie iga-aastases tegevuskavas on projekte, mis panustavad meie strateegiliste eesmärkide elluviimisesse, ning mis seisus need on. PlanPro võimaldab iga tegevuse seostada vastava strateegilise eesmärgiga (või mitmega).

Viime PlanPro abil läbi ka tegevuskava ülevaatust nii haiglaüleselt kui ka järjest enam üksuste tasanditel. Üksused on selleks loonud endale oma tegevuskavad. Tänu PlanProle ei pea sissekandeid dubleerima olukorras, kus mõni projekt kajastub mitmes tegevuskavas (näiteks haiglaüleses ja kliiniku omas). Majaülesed tegevuskava ülevaatused toimuvad meil täna korra kvartalis ja ainult PlanPro abil. Üksused võivad oma ülevaatuseid teha sagedamini. Nende ülevaatuste käigus on võimalik kalibreerida, kas mingitesse projektidesse ressursse juurde suunata või kusagilt neid vähemaks võtta. Samuti saab aru, kus on ületamist vajavad barjäärid.

Kuna PlanPros püsivad meie tegevused kõik ühes kohas, on hõlpsasti võimalik jälgida meie järjepidevust oma eesmärkide saavutamisel. Enam pole seda hirmu, et 2023. aastal pooleli jäänud projekt kaob 2024. aastal vaateväljast, sest tehakse uus Exceli fail. See vähendab ka administratiivset koormat. Näiteks, kui planeerime oma 2024. aasta tegevusi, saame sinna lihtsasti liigutada 2023. aastast poolelijäänud projekte, eeldusel, et need on ikka relevantsed.

Tarkvara juurutamine oli võrdlemisi lihtne, kuna väga palju tööd tegi ära PlanPro tiim. Tore on ka näha, et tarkvara pidevalt areneb, järjest lisandub juurde funktsionaalsusi, mis lihtsustavad meie tööd. Enamike teiste tarkvarade puhul ootad aastaid, et saada ühte uuendust.

Milline on PlanPro suurim kasutegur?

PlanPro on võimaldanud teha asju, mis Microsoft Office’i maailmas oli kas väga raske või võimatu. Varasemalt jälgisime oma arengukava elluviimist ja iga-aastaseid tegevuskavasid Exceli failide abil. Kuna Excelid omavahel ei süngi, siis alati oli seal dubleerimist ja infokadu. Uue aasta alates pidi asju ühest kohast teise kopeerima käsitööna. Püüd aru saada, kuivõrd panustavad iga-aastased projektid arengukava perioodi algul seotud eesmärkidesse oli tohutu käsitöö, mis ainuüksi minul võis võtta terve kuu. Tänaseks võtab see mul vähem kui nädala. Seejuures ei pea ma torkima enam üksuste juhte, et nad jagaksid minuga infot oma üksuste tegemistest, kuna kõigi tegemised on PlanPros läbipaistvad.

PlanPro juhtimistarkvara kasutamisel lähtume põhimõttest, et kõik olulised tegevused on PlanPros. Mõned üksused ikka dubleerivad oma tegevuskavasid Exceli ja PlanPro vahel, kuid seda jääb järjest vähemaks.

Soovitused juhtimistarkvara valikuks ja rakendamiseks (tervishoiuvaldkonnas)

Üldiselt ei armastata tervishoius seda, et igale asjale on oma platvorm. See on üks eelis PlanPro puhul, et ta katab mitu tahku juhtimissüsteemist: nii aastavestluseid kui ka tööplaani. Tööplaanis sisalduvat infot on võimalik kajastada aastavestlustel jne. Kindlasti tuleks arvestada ka klienditeenindusega. PlanPro on Eesti ettevõte ja suhtlus arendajaga on hästi vahetu, mis on pigem haruldus IT maailmas.

See on üks eelis PlanPro puhul, et ta katab mitu tahku juhtimissüsteemist: nii aastavestluseid kui ka tööplaani.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla osutab kõrgeima keerukusastmega arstiabi kõikidele ravikindlustatud isikutele peamiselt Tallinnast ja Harjumaalt ning Kesk-, Lääne- ja Põhja-Eestist. Vältimatut arstiabi osutatakse kõikidele abivajajatele. Regionaalhaigla koosseisus on kokku seitse kliinikut koos 33 erialakeskusega ning grupis töötab üle 5000 inimese.

Kui Sul tekkis küsimusi või soovid arutada, kuidas oma organisatsiooni strateegia elluviimist tõhustada, siis võta meiega julgelt ühendust!

Jälgi meid sotsiaalmeedias:

Küsi tasuta demo!

Täitke palun kontaktivorm ning võtame teiega ühendust.

Mind huvitab: